Het gaat allemaal niet zo lekker met de communicatie en beeldvorming omtrent Halo Infinite. Zo gingen er geruchten dat de game niet meer op de One zou uitkomen, maar enkel op de Series X. Tevens zou het spel, wat oorspronkelijk een launchgame moest zijn voor de Series X, pas uitkomen in 2022.

Deze geruchten kunnen in de prullenbak, als we John Junyszek, communicatiemanager bij 343 Industries, mogen geloven: “We’re seeing lots of fake ‘leaks’ out there, so please don’t believe everything you read,” “There are no plans to change our 2021 release or the devices and platforms we’ll be supporting. We’re building Halo Infinite to be the best it can be on each device/platform.”

Junyszek zag zich dus blijkbaar genoodzaakt om op alle ophef te reageren. Er is veel te doen omtrent Halo, sinds de Xbox Games Showcase, van 23 juli eerder dit jaar. De game werd zelfs belachelijk gemaakt op de socials, omdat het er niet mooi uit zou zien. Niet veel later werd ineens naar buiten gebracht dat de multiplayer free to play wordt, wat op zichzelf al een opmerkelijke keuze, zeker gekeken naar het moment, is. Vrij vlug daarna werd het uitstel van de titel gemeld.

Het moet voor 343 Industries de derde grote Halo-game worden na de overname van de franchise van Bungie. Deel 4 en deel 5 werden ook al door deze studio gemaakt. Fans en liefhebbers van de serie kijken met weemoed terug naar de eerste drie delen.

En om het woord bij de daad te voegen is bekend geworden dat Joseph Staten, die jarenlang bij Bungie werkte aan Halo, zich bij het team van Infinite heeft gevoegd.

Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply