Ubisoft heeft zojuist via een livestream officieel Ghost Recon Breakpoint aangekondigd. Afgelopen nacht lekte de game per ongeluk al door een foutje van de Duitse Ubistore, waar een van de Collector’s Editions, de titel en de releasedatum van 4 oktober te zien was. De game zal verschijnen op de Xbox One, PlayStation 4 en PC. Op dat laatste zal de game beschikbaar zijn op de Epic Games Store en Uplay.

Het verhaal draait om drone-technologie van een fictief techbedrijf die Skell heet. Deze drones zorgen voor politieke aanslagen nadat deze toegestaan worden in de maatschappij. Als een ‘Ghost’ ga je naar een eiland genaamd Aurora, waar het hoofdkwartier van Skell gevestigd zit. Er is daarnaast nog een vijandelijke factie aanwezig, The Wolves.

De gameplay lijkt heel erg op die van zijn voorganger, Ghost Recon: Wildlands. Met maximaal 4 spelers moet je tactisch vijanden uitschakelen in een open wereld. Je kan vijanden taggen, drones uitsturen, voertuigen besturen en op meerdere manieren inbreken.

Er zijn ook wat nieuwe elementen aanwezig. Zo kan je nu modder als camouflage gebruiken. Gewond raken kan invloed hebben op hoe je beweegt. Spelers kunnen één van de 4 klassen kiezen en deze, daar waar gewenst, omwisselen.

Jon Bernthal, bekend van grote televisierollen zoals Frank Castle in Marvel’s The Punisher en Shane in The Walking Dead, zal één van de hoofdrollen vertolken in het spel.

Elke 4 maanden wilt de ontwikkelaar een expansion uitbrengen. Deze zullen naast missies en daarnaast ook voor het eerst in Ghost Recon, raids bevatten.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply