Gearbox heeft zojuist tijdens de Amerikaanse beurs PAX East Borderlands 3 aangekondigd. Dat deden ze tijdens een panel die gehost werd door de CEO van het bedrijf, Randy Pitchford. Borderlands 3 gaat verder waar de voorgangers ophielden. Het is een hectische first person shooter met een cartoony stijltje waarin loot te verzamelen valt. Er zijn wederom vier speelbare personages en ditmaal lijken er niet één, maar twee badguys de spotlights te pakken.

Over de game zelf werd niet heel veel gezegd. Behalve dat 4K support duidelijk werd uitgesproken. Een releasedatum en platforms werden ook niet bekend gemaakt. Wel heeft de ontwikkelstudio belooft op 3 april met meer informatie te komen. Verwacht wordt dat dan de eerder genoemde details gedeeld worden. Randy Pitchford heeft eerder zijn support uitgesproken over de Epic Games Store, waardoor vele gamers denken dat het een (tijdelijke) exclusive gaat zijn wat betreft de PC.

Borderlands 3 wordt de 5e game in de franchise. Hiervoor verschenen Borderlands, Borderlands 2, Borderlands The Pre-Sequel en Tales of the Borderlands. Voor de oudere games zijn er ook updates. Zo krijgt Borderlands: The Handsome Collection op PlayStation 4 en Xbox One een 4K patch voor de verbeterde systemen, de PlayStation 4 Pro en Xbox One X. Borderlands 2 VR, die op PlayStation VR beschikbaar is, krijgt alle DLC content van de 2e game als gratis update in de zomer. Borderlands 1 wordt geremastered voor de PlayStation 4 (Pro) en Xbox One (X). Naast grafische verbeteringen zal er een mini-map toegevoegd worden en zal er support komen voor Shift-codes. Dat zijn codes die je kan invoeren om extra’s te unlocken in de game. De remaster zou ook naar PC komen, maar daarover is op Steam nog weinig te vinden. De remaster heeft de bijnaam ‘Game of the Year Edition’ en komt op 3 april naar de consoles.  Tijdens de presentatie werd er ook een Borderlands table-top game aangekondigd. Dit wordt Tiny Tina’s Robot Tea Party. Een kaartspel waarbij het doel is een volledige Claptrap-robot in elkaar te zetten.

Naast het Borderlands-nieuws had Gearbox ook nog andere dingen te vermelden. Naast ontwikkelstudio zijn ze de laatste jaren namelijk ook actief als uitgever. Een rol die ze flink willen gaan uitbreiden. We Happy Few van Compulsion Games krijgt zijn eerste DLC. Het pakket gaat ‘They Came From Below’ heten en komt op 4 april uit.

Bulletstorm komt naar de Nintendo Switch. In de vorm van de ‘Duke of Switch Edition’. Dit houdt in dat het personage Duke Nukem wederom speelbaar zal zijn, dit was ook het geval in de eerder verschenen ‘Full Clip Edition’ die uitkwam voor PlayStation 4, Xbox One en PC. In de zomer moet de Switch-versie gaan verschijnen. Bulletstorm is een FPS gemaakt door Peole Can Fly, onder andere bekend van de Painkiller games. Het heeft een score systeem waarbij je vijanden onder brute omstandigheden moet afmaken voor bonus combo’s.

Tiny Build komt met een verhaal gedreven thriller met de naam Pathologic 2. Een releasedate is ook al bekend. Op 23 mei verschijnt de game op Steam.

Gearbox gaat met meer partijen in zee. Zo hebben ze bekend gemaakt samen te gaan werken met System Error, die bekend zijn van de titel Astroneer. Ook brengt Gearbox de game Trover Saves the Universe uit, een spel die geschreven en ingesproken wordt door de makers van Rick & Morty. Op 31 mei verschijnt de game voorlopig exclusief op PlayStation 4 met support voor PlayStation VR.

Daarnaast werd Hoopoo Games aan de lijst met namen toegevoegd. Voorheen maakte het team van 3 man de titels Risk of Rain en Deadbolt. Ze maakte tijdens de conferentie bekend dat Risk of Rain 2 NU uit is op Steam Early Access. Gamers die de titel kopen, krijgen een extra exemplaar om zo de co-op te kunnen spelen. De game kost rond de 18 euro. GamerGeek Jim (hoi!) had de titel op zijn ‘most wanted’ lijst van 2019 gezet.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply