Gamescom Opening Night Live, dat donderdag 27 augustus om 20.00 uur zal worden uitgezonden via Twitch, beloofd voor gamers interessant te worden.

De grootste gamebeurs ter wereld zal door de coronapandemie een volledig digitale editie beleven. De organisatie heeft, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de ESA de organisator van de E3, er wel voor gekozen om online verder te gaan en er komen steeds meer details naar buiten.

Presentator en organisator van de show Geoff Keighley onthult al het een en ander via Twitter. Zo kunnen we gameplay verwachten van onder andere de Playstation 5-game Ratchet & Clank: Rift Apart. Daar blijft het niet bij. Op de planning staat ook meer informatie over de DLC van Doom Eternal: Ancient Gods. Beelden van Destiny 2: Beyond Light en World of Warcraft: Shadowlands. Verder kunnen gamers zich opmaken voor misschien wel de grootste hype van dit moment: Fall Guys. Er komt namelijk – niet heel verrassend – een seizoen 2.

Ook wordt er gameplay beloofd van Little Nightmares II. Vorig jaar werd de game al uit de doeken gedaan op Gamescom. Tevens wordt er een story trailer getoond van Medal of Honor: Above and Beyond. Dit is een VR-game, dat ongetwijfeld hoopt het succes te evenaren van Valve’s Half-Life: Alyx.

Naast hopelijk nog enkele verrassingen, worden ook de eerste zeven Gamescom Awards uitgereikt. Let wel; dit is met name een award om te zien waar de gamers het meest naar uitkijken, aangezien de nominaties haast enkel uit spellen bestaat van titels die nog uit moeten komen, zoals Cyberpunk 2077, Tell Me Why, Assassin’s Creed Valhalla, Star Wars Squadrons en Watch Dogs Legion. De volledige lijst met nominaties is hier te vinden.

Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply