Na het grote succes van Planet Coaster en talloze uitbreidingen op het spirituele vervolg op Rollercoaster Tycoon, zet ontwikkelstudio Frontier Developments nu de volgende stap! Ze hebben namelijk hun nieuwe game, Planet Zoo, aangekondigd.

De naam zegt het eigenlijk al, in Planet Zoo moet je het meest succesvolle dierenpark zien te bouwen. Een park zo populair dat Blijdorp, Artis en de Apenheul staan te janken van jaloezie. Fans van het tycoon-genre zullen zich ongetwijfeld al gewaagd hebben aan een dergelijke simulator. Planet Zoo lijkt de spirituele opvolger te zijn van Zoo Tycoon. Een franchise die Microsoft nog terug wist te brengen in 2013 en ook… jawel ontwikkeld door Frontier Developments. Nu heb ik echt helemaal niemand horen kraaien over die game, dus een 2e poging lijkt het meer dan waard.

Sterker nog, je zou kunnen zeggen dat het de laatste jaren al een beestenboel is bij Frontier. Vorig jaar kwamen zij ook met Jurassic World: Evolution, wederom een dierenpark-game, maar dan met gemuteerde en uitgestorven dieren. (DINO’S!)

Wat betreft Planet Zoo lijkt Frontier er echt zijn slagtanden in te zetten. De game moedigt aan je beste bouwwerken te delen op de Steam Workshop en lijkt zich te richten op een ervaring die makkelijk te begrijpen is voor iedereen, maar heel veel diepgang moet gaan hebben. En laten we eerlijk zijn, de beelden zijn veelbelovend. Eind 2019 komt Planet Zoo uit op Steam!

Published

Comments

  • Henk Krol
    24/04/2019 at 3:29 pm Reply
    Die engine komt mij bekend voor..

Leave a Reply