Het coronavirus lijkt nog een slachtoffer te hebben gemaakt als het gaat om gaming-evenementen. Het Nederlandse Firstlook Fesitval in 2020 gaat niet door, zo heeft de organisatie zojuist bekend gemaakt. Het evenement werd de afgelopen 11 jaar elk jaar in oktober gehouden, de meeste edities waren in de Jaarbeurs in Utrecht. Het werd opgezet als hét gaming event in de BeNeLux, met nieuwe games, esports en andere activiteiten.

De laatste paar jaar lijkt het evenement te kampen met lagere bezoekersaantallen, met name de editie van vorig jaar voelde nogal leeg aan. Bij GamerGeeks staan we inmiddels bekend om het kritiek leveren op het evenement. Er zijn edities die wij als redactie te gek vonden, maar hebben ook veel problemen herkend. De reden van het uitstel is volgens een mail van de organisatie te danken aan COVID-19. Hierdoor zijn vele marketingplannen nogal door de war geschopt. Andere gaming-evenementen die al geannuleerd zijn dit jaar zijn EGX Rezzed, Game Developer’s Conference, Taipei Game Show en de E3. Dat partijen extra terughoudend zijn om dan meteen hun plekje te reserveren, komt voor ons niet als een grote verassing.

Zie hieronder de volledige verklaring van de organsiatie van Firstlook. Zij willen in 2021 terugkeren met een nieuw evenement.

Met pijn in ons hart moeten wij mededelen dat er dit jaar geen editie van Firstlook Festival zal plaatsvinden. De reden hiervoor is de onzekerheid rond het coronavirus en de gevolgen die dit heeft voor de marketingkalender en budgetallocatie van de gamesindustrie en aanverwante markten in 2020.

De productie, sales en promotie van een grootschalig evenement zoals Firstlook Festival heeft een lange aanlooptijd nodig. De ontstane onzekerheid maakt dat het risico van het opstarten van een dergelijke productie op dit moment te groot is. We hopen onze trouwe community en partners in 2021 weer te mogen verwelkomen.

Check hieronder de video die wij over de afgelopen editie maakte

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply