Het was de opening van de PlayStation 5-showcase, de onthulling van een nieuwe Final Fantasy game, een (tijdelijke) PS5 exclusive, zo werd er gezegd. Het is altijd maar de vraag of dat echt zo is natuurlijk… Maar de game Final Fantasy XVI van Square Enix verschijnt als console exclusive voor PS5 en komt ook naar PC.


Nadat Final Fantasy eerder een echte Nintendo franchise was besloot de ontwikkelaar destijds te kiezen voor het discformaat van PlayStation in plaats van cartridges op de N64, Square wilde namelijk optimaal gebruik kunnen maken van alle beschikbare ruimte die het CD formaat destijds kon bieden. Sindsdien stonden PlayStation en Final Fantasy synoniem aan elkaar en kwamen er vele exclusives uit voor diverse generaties PlayStation consoles. Totdat de reeks opgegeven moment met Final Fantasy XIII multiplatform werd en ook verscheen voor Xbox 360.

Meer recent verscheen dit jaar Final Fantasy VII Remake met een tijdelijke exclusiviteit, kortom PlayStation en Square hebben alweer langer lopen flirten…

Met aankondigingstrailer van Final Fantasy XVI, die overigens op een pc is opgenomen, maar wel moest emuleren hoe deze erop PS5 uit zou zien, werd geen releasedatum bekendgemaakt. Final Fantasy 16 is gemaakt door Creative Business Unit III, wat ook de producent was van deel XIV.

“The exclusive footage, comprised of both battles and cutscenes running in real-time, represents but a fraction of what our team has accomplished since the start of development on this, an all-new Final Fantasy game”, zo kondigt Sony aan in een blog.

Square Enix laat weten dat voor meer informatie we nog wel even geduld moeten hebben. Meer nieuws volgt in 2021. “So in the meantime, I expect everyone to have fun speculating, as we have a lot in store—not only for Final Fantasy XVI, but for Final Fantasy XIV, too. Needless to say, I’ll be working hard on both!”, aldus Naoki Yoshida, producer van de game.

Let wel: aan het einde van de trailer is in kleine letters te zien dat de game tijdelijk PlayStation-console exclusive is. Er staat letterlijk dat de game voor een bepaalde periode niet te spelen is op andere platformen. Het vorige deel kwam immers ook uiteindelijk gewoon uit voor Xbox. Het wijst er dus op dat dit later alsnog wel kan gebeuren.

Bekijk hier de volledige breakdown van de PS5 presentatie
Bekijk hier alle trailers van de PS5 presentatie

Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply