Het is zonder enig twijfel de grootste hype van dit moment en dat was tijdens Gamescom Opening Night Live duidelijk te merken. Zo’n beetje elke vijf minuten werd door Geoff Keighley (presentator van de show) gemeld dat er een nieuw seizoen van Fall Guys in de maak is en dat er beelden getoond zouden worden van nieuwe content. Fall Guys: Ultimate Knockout Seizoen 2 krijgt een middeleeuws thema.

De makers van Fall Guys, Mediatonic, zullen zich nog wel eens achter de oren krabben na het zien van alle cijfers. Meest gedownloade game ooit op PlayStation Plus, zeven miljoen verkopen via Steam, zelf meer dan een miljoen volgers op Twitch, en al weken trending op de socials. En dat terwijl het basisidee, dat vorig jaar voor het eerst werd getoond op de E3, zo simpel is: Een Wipeout battle royale met zestig spelers, de winnaar pakt een kroon.

Dat de game vervolgens één jaar later als een van de hoogtepunten werd gezien op Gamescom Opening Night Live, daar hadden de makers zelf ook niet van durven dromen. Echter om dit succes vast te houden is niet alleen meer servercapiciteit nodig om alle spelers van speeltijd te voorzien, ook nieuwe content is dan vereist.  Zo komen er in seizoen 2 nieuwe minigames en kostuums. Draken, ridders, kastelen en tovenaars, alles kwam voorbij in een 1 minuut en 37 seconden durende sneak peek.

Het is de bedoeling van het tweede seizoen van Fall Guys in de loop van oktober gaat beginnen. Er werd niet gesproken over een Xbox en/of Nintendo Switch-versie van deze game. Deze kunnen echter, gezien het mega succes, toch niet lang uitblijven.

Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply