Update 19-09-2019:

Vanaf nu kun je 6 gratis Batman games krijgen op de Epic Games Store. De games zijn onder andere de drie Arkham games ontwikkeld door Rocksteady Games. Deze verscheen opvallend genoeg afgelopen 5 september nog voor consoles in de vorm van de Arkham Collection voor een adviesprijs van €49,99. De console varianten is opgemaakt uit de GOTY edities met diverse DLC of dat op de Epic Games Store ook het geval is is op het eerste gezicht onduidelijk.

Ook fan van de LEGO Batman games? Ook deze trilogie wordt de komende week gratis weggegeven.

De onderstaande games zijn gratis te downloaden:

  • Batman: Arkham Ayslum
  • Batman: Arkham City
  • Batman: Arkham Knight
  • LEGO Batman
  • LEGO Batman 2: DC Super Heroes
  • LEGO Batman 3: Beyond Gotham

De Epic Games Store krijgt op het internet ontzettend veel haat over zich heen. De client en digitale winkel probeert al bijna een jaar marktaandeel van concurrenten zoals Steam en GOG weg te snoepen. Dit proberen ze voornamelijk door deals te sluiten met ontwikkelaars en uitgevers om games – op PC – tijdelijk exclusief te laten zijn op de dienst van Epic.

Borderlands 3, The Outer Worlds, Control en Metro Exodus zijn enkele grote titels waar deze deal onder valt. Vele indies hebben ook getekend, uit berichten blijkt dat dit financiële zekerheid biedt.

Alhoewel de Epic Games Store heel erg achterblijft op zijn concurrenten als het gaat om functies, dit proberen ze te compenseren door elke week gratis games weg te geven op iedereen met een account. Als je al een tijdje een account hebt, dan heb je titels zoals Celeste, Enter the Gungeon, For Honor en vele andere al binnen.

Nadat er al weken zijn geweest waarin er twee games gratis werden weggegeven, het lijkt er nu op dat Epic een dikke stap verder gaat. Zo is op de digitale winkel deze afbeelding te zien in de “Free game to play every week”-sectie. De datum wordt aangeduid als Sep 19 – Sep 26 en het wordt omschreven als “???”

Het moge duidelijk zijn dat het hier gaat om Batman games. De oplettende ogen zullen opmerken dat er drie LEGO Batman characters in te zien zijn. Dit kan slaan op de drie games die zijn verschenen op basis van de bouwsteentjes. Daarnaast is de keyart voor Arkham Asylum, Arkham City en Arkham Knight te spotten. Het gehele design is vergelijkbaar met de “80 years of Batman”, een event die DC Comics al het gehele jaar bezig houdt. 21 september wordt opgedoopt tot ‘Batman Day’, deze valt ook in de week dat deze collectie schijnbaar gratis te verkrijgen valt.

De eerste LEGO Batman game verscheen in 2008 voor alle denkbare platforms voor die tijd. De tweede kwam in 2012 en breidde de game uit met andere DC Super Heroes. Het derde deel, Beyond Gotham, kwam in 2014.

De Arkham games worden gezien als de beste speelbare Batman titels. De drie hoofddelen zijn ontwikkeld door Rocksteady Studios. Arkham Asylum bracht een donkere versie van de superheld naar consoles in 2009. Arkham City maakte het open world in 2011 en in 2015 verscheen Arkham Knight, die veel focus legde op de Batmobile. Dit zijn overigens niet de enige delen in de Arkham-franchise. Zo is er een prequel, Arkham Origins. Een spin-off daarvan Arkham Origins Blackgate. Het laatste project wat Rocksteady ontwikkeld heeft is Batman Arkham VR waarin je als Batman verschillende plaatsen moet onderzoeken en Riddler trophies kan verzamelen.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply