Vroeg of laat zou die er dan komen, de eerste trailer met bewegende beelden van de aankomende serie ‘The Witcher’ die exclusief te zien zal zijn op streamingdienst Netflix. Eerder kregen fans al kleine teasers in de vorm van screenshots en een poster. Daarnaast verscheen er vorig jaar een kort clipje waarin Henry Cavill in testbeelden heel kort te zien was als Geralt of Rivia. De acteur staat voornamelijk bekend om zijn rol als Clark Kent/Superman in Man of Steel, Batman V Superman en Justice League.

Officieel is dit geen gaming-nieuws. The Witcher is namelijk gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Poolse schrijver Andrej Sapkowski. Gamers kennen de naam vooral van de drie games – en nog wat spin-offs – die zijn gemaakt door CD Projekt Red. Dit jaar moet er nog een port gaan verschijnen van The Witcher 3: Wild Hunt voor de Nintendo Switch. De Netflix-serie is dus geen directe vertaling van de games, maar van de boeken, waar er inmiddels 8 van verschenen zijn. De fantasy-reeks is eerder verfilmd. In 2002 verscheen er een Poolse serie die bekend staat als ‘The Hexer’. Het jaar daarvoor werden de 13 afleveringen in één film gepropt. Deze zijn alles behalve goed ontvangen.

Het is duidelijk dat televisienetwerken op zoek zijn naar een fantasy-serie die het succes kan behalen van Game of Thrones. Die serie – uitgezonden door HBO – eindigde dit jaar met het 8e seizoen. Een seizoen die door fans flinke kritiek kreeg te verduren door slecht schrijfwerk. Amazon komt volgend jaar met een serie gebaseerd op Lord of the Rings, HBO wilt het succes van ‘GoT’ voortzetten met prequels en Netflix komt ook nog eens met een serie gebaseerd op Chronicles of Narnia.

Tot dusver lijkt The Witcher het meeste gemeen te hebben met Game of Thrones. De makers hebben namelijk belooft dat er geweld, politiek en seks in zal zitten. Wanneer The Witcher te bekijken is op Netflix, dat weten we nog niet. Deze 2 minuten aan beelden geven in ieder geval al een flinke indruk.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply