Nadat vorig jaar de remaster voor Asterix & Obelix XXL 2 verscheen is het dit jaar tijd voor het direct vervolg met Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir The Crystal Menhir. Het derde deel in de reeks werd tegelijkertijd met de remaster aangekondigd. Dit zal de eerste zijn die ook in co-op speelbaar is, dus je kunt nu alvast voor release gaan uitvechten wie straks Asterix is en wie Obelix…

Notitie: GamerGeek Johan werkt bij Mindscape, het bedrijf wat de marketing en distributie voor de game verzorgt in de Benelux.

Het nieuwe deel in deze action-adventure reeks moet op 21 november verschijnen voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC en Mac.

Asterix & Obelix: The Crystal Menhir verschijnt op 21 november, schittert in nieuwe beelden

Ook zijn er twee prachtige fysieke edities van de game onthuld

Amstelveen, 13 augustus 2019 – Mindscape en Microïds kondigen vandaag aan dat Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir vanaf 21 november 2019 verkrijgbaar is voor Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en PC. Romeinen op hun donder geven, achter wilde zwijnen aanrennen en het beleven van een weergaloos nieuw avontuur: het staat onze twee favoriete Galliërs allemaal te wachten in dit spannende vervolg. Naast de releasedatum is er vandaag ook een teaser onthuld en zijn twee prachtige, fysieke editites uit de doeken gedaan.

Het wereldberoemde duo Asterix & Obelix schittert in een compleet nieuw verhaal, dat begint in een klein dorpje genaamd Armorica en ze vervolgens door heel Europa neemt. Hier geniet iedere inwoner van een rustig leventje, totdat de druïde Panoramix een mysterieuze brief ontvangt die Asterix en Obelix verleidt om te jagen op een waardevolle schat. Met het menhir kristal reizen ze af naar verre bestemmingen en komen ze in aanraking met onbekende gevaren en dreigingen. Net als in het vorige deel komen genoeg andere films en games op ludieke wijze terug in het verhaal. Naast Asterix en Obelix, bevat de game ook ‘fan favourites’, zoals Kakofonix en Heroix, maar ook nieuwe personages die speciaal voor deze titel zijn ontworpen.

Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir biedt fans van alle leeftijden een grote hoeveelheid content die hun harten ongetwijfeld zal stelen. De game bevat verschillende disciplines die de gameplay afwisselend en uitdagend maken: vechten, ontdekken, puzzelen en verzamelen. Voltooi meerdere sidequests en stel je nieuwsgierigheid op de proef door verstopte objecten op te sporen en om uit te groeien tot een échte Galliër. Daarnaast is er ook groot nieuws voor de mensen die graag samen met anderen spelen. Er is namelijk voor de allereerste keer in de Asterix & Obelix XXL-saga een co-opmodus toegevoegd aan de game, zodat je samen met familie en vrienden op hetzelfde scherm het avontuur kan beleven.


Er worden twee verschillende, fysieke edities van de game uitgebracht:

– Een limited edition die naast de game twee figurines van Asterix and Obelix bevat.
– Een collector’s edition die de game, een figurine van 15cm hoog van Obelix en Idéfix (resin) en twee kleinere figurines van Asterix en Obelix bevat.

Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir wordt op 21 november 2019 uitgebracht voor Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en PC.

Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir Collector’s Edition
Published

Comments

No Comments

Leave a Reply