Op community-website Reddit gonst het al een tijdje. Uitgever EA zou aan een échte terugkeer werken van Command & Conquer. Een producer van die stal had al bevestigd dat de interesse er zeker voor was, maar dat zijn uitspraken die we vaker hebben gehoord in de gaming industrie.  Maar de gebeden van de die-hard C&C fans zijn beantwoord want…

Nu is het officieel. Er komen maar liefst twee remasters aan in de geliefde real-time strategy reeks. Door middel van een kleine introductie zijn nieuwe uitgaves van Command & Conquer: Tiberian Dawn en Command & Conquer: Red Alert bevestigd. Tiberian Dawn staat ook wel bekend als gewoonweg Command & Conquer (1995) en was de eerste game in de serie die van origine werd ontwikkeld Westwood Studios. Dit legte de formule neer voor de meeste C&C-games en introduceerde de facties GDI en Brotherhood of Nod. De leider de slechte factie, Kane, werd één van de bekendste badguys van PC-gaming. De uitbreidingen Covert Operations en Sole Survivor zitten er ook bij.

Command & Conquer: Red Alert (1996) was een prequel op de eerste game en gooide het, wat betreft het verhaal, over een andere boeg. Het bevatte een alternatieve tijdlijn waarin de Tweede Wereldoorlog werd voorkomen en daardoor een grote oorlog tussen de Allies en Soviets ontstond. Het is de enige Red Alert titel die een connectie heeft met de Tiberian-tijdlijn. Ook bij deze remaster zijn de uitbreidingen toegevoegd, het gaat hier om Counterstrike en The Aftermath.

Ontwikkelstudio Petroglyph werkt aan de remasters. Hier zitten oudgedienden van de originele C&C-studios. Zij werkten de afgelopen jaren aan titels die lijken op de oudere games in het RTS-genre. De laatste jaren staan ze bekend om titels als 8-Bit Armies en Grey Goo.  Componist Frank Kaplecki is er bijgehaald om de muziek en het sound design van de remasters te voorzien.

De nieuwe versies van de klassieke games komen als geroepen. De serie staat stil sinds 2010, toen het teleurstellende Command & Conquer 4: Tiberian Twilight verscheen. Deze titel verwijderde de mogelijkheid een basis te bouwen, dit viel bij veel fans niet in de smaak. Sindsdien zijn er enkele pogingen geweest een nieuwe titel uit te brengen. Command & Conquer: Generals 2 werd na Tiberian Twilight ontwikkeld, om een paar jaar later omgedoopt tot een free-to-play reboot van de serie. In 2013 werd de game geannuleerd. Op de E3 van 2018 kondigde EA Command & Conquer: Rivals aan. Een titel voor de mobiele game die bijna geen enkel gameplay-element van de serie meenam. Hier werd massaal en negatief op gereageerd, omdat fans van mening zijn dat C&C op de PC thuis hoort.

Wanneer Command & Conquer Remastered en Command & Conquer: Red Alert Remastered uit moeten komen is niet bekend.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply