Nadat eerder dit jaar onder andere het MCW in Barcelona, GDC in San Francisco, SXSW en ook TwitchCon Amsterdam reeds slachtoffer zijn geworden van het coronavirus (COVID-19) is nu ook de E3, voorheen de grootste en belangrijkste beurs voor de gamesindustrie, helaas gecancelt.

Eerder vandaag voorspeelde website Arstechnica al een uitstel van de beurs. Ook uitgever Devolver Digital riep al op Twitter op om de hotels en vluchten naar Los Angeles te annuleren. Zojuist is officieel bekend gemaakt dat de Electronic Entertainment Expo (E3) 2020, die zou plaatsvinden van 11 tot en met 19 juni in Los Angeles, niet doorgaat als gevolg van de verspreiding van het coronavirus.

De ESA (Entertainment Software Association) de officiële organisatie achter de E3 had hierover het volgende te zeggen:

“After careful consultation with our member companies regarding the health and safety of everyone in our industry – our fans, our employees, our exhibitors, and our longtime E3 partners – we have made the difficult decision to cancel E3 2020, scheduled for June 9-11 in Los Angeles.

Following increased and overwhelming concerns about the COVID-19 virus, we felt this was the best way to proceed during such an unprecedented global situation. We are very disappointed that we are unable to hold this event for our fans and supporters. But we know it’s the right decision based on the information we have today.

Our team will be reaching out directly to exhibitors and attendees with information about providing full refunds.

We are also exploring options with our members to coordinate an online experience to showcase industry announcements and news in June 2020. Updates will be shared on E3Expo.com.

We thank everyone who shared their views on reimagining E3 this year. We look forward to bringing you E3 2021 as a reimagined event that brings fans, media, and the industry together in a showcase that celebrates the global video game industry.”

Wat het voor de E3 vooral triest maakt is het feit dat deze beurs de afgelopen jaren al flink relevantie heeft verloren. Grote partijen besluiten niet meer deel te nemen en komen met eigen initiatieven. Zo heeft uitgever Electronic Arts rond de E3 altijd hun eigen event EA Play. Nintendo koos er jaren geleden al voor om een vooropgenomen Nintendo Direct uit te zenden tijdens de E3 in plaats van een dure venue te huren voor een grootse presentatie. En ook Sony bedankte in 2019 voor aanwezigheid op de E3 en had reeds aangekondigd ook niet naar de 2020 editie te gaan.

Voor de ESA was deze E3 heel belangrijk. Dit was voor hun de laatste kans om te laten zien dat de E3 wel degelijk nog een relevante beurs is en met het annuleren van deze editie lijkt de hoop voor een editie in 2021 in een keer wel heel ver weg…

Uiteraard is dit nog maar het topje van de ijsberg en zullen er als gevolg van de dreiging van het coronavirus meer publieke evenementen worden afgelast.

Published

Comments

  • Ruben
    11/03/2020 at 10:49 pm Reply
    Nu loopt dit virus echt uit de hand. Waar moet ik nu mijn hype vandaan halen als E3 weg is dit jaar...

Leave a Reply