Alsof het uitstellen van Final Fantasy VII Remake, Marvel’s Avengers, Iron Man VR en Cyberpunk 2077 niet genoeg was, hebben we weer een vertraging te pakken. Dit keer gaat het om de open world zombie-game Dying Light 2, die gaat zijn releaseperiode niet halen.

De game stond gepland voor Lente 2020. Via social media wist de ontwikkelstudio, Techland, te melden dat het langer gaat duren om de ontwikkeling af te ronden. Een andere periode of datum wordt niet genoemd.

De Dying Light franchise gaat in principe helemaal terug naar een andere franchise. Het Poolse Techland kreeg veel bekendheid met de release van Dead Island in 2011. Nadat ze een tussendeel geproduceerd hadden – Dead Island Riptide – , braken zij met uitgever Deep Silver en gingen zelf aan de slag. Eentje is het in de koelkast verdwenen Hellraid, de andere werd Dying Light. De eerste game combineerde het freerunnen van games zoals Mirror’s Edge met RPG elementen uit Dead Island en een vechtsysteem die doet denken aan Skyrim. Een maand geleden werd er nog een update uitgebracht voor de game die in 2015 verscheen.

Het 2e deel breidt uit met meer focus op het verhaal. De keuzes die jij maakt moeten impact hebben op de wereld. Het is tevens ook één van de eerste games die bevestigd werd in ontwikkeling te zijn voor PlayStation 5 en Xbox Series X. Vincent en Jesper zagen tijdens Gamescom 2019 een uitgebreide presentatie en waren zeer onder de indruk!

Meer weten over de andere titels die zijn uitgesteld? Check de nieuwste aflevering van de GamerGeeks Podcast!

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply