Eerder deze week nam Microsoft ZeniMax Media over, het moederbedrijf van onder andere Bethesda, hiermee kwamen een hoop IP’s in handen van Xbox. Er werd al druk gespeculeerd dat het niet lang zou duren voordat er Bethesda titels beschikbaar zouden worden voor Xbox Game Pass. En vandaag heeft Xbox het eerste schot gelost.

DOOM Eternal komt naar Xbox Game Pass. Het is daarmee de eerste Bethesda-game dat aan de servicedienst wordt toegevoegd, sinds de overname. We sluiten niet uit dat er nog vele zullen volgen. Leden van Xbox Game Pass (voor console) kunnen al per 1 oktober met de game aan de slag. De game kwam eerder dit jaar, om precies te zijn op 20 maart, uit voor PlayStation 4, Xbox One, PC en Google Stadia. Een versie voor de Nintendo Switch staat nog op de planning. Jim ging aan de slag met de game en maakte een review, ook kocht hij de een Collector’s Edition om uit te pakken!

Fans van de DOOM-serie krijgen trouwens meer: Op 20 oktober komt de eerste uitbreiding van The Ancient Gods uit.

Nu Microsoft met een megadeal Bethesda heeft overgenomen, maakte zij bekend dat nieuwe Bethesda games kunnen in de toekomst sowieso direct op de service van Xbox gaan verschijnen bij launch. Lees hier meer over de overname van ZeniMax Media.

Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply