Zojuist is de openingceremonie van Blizzcon 2019 afgerond. Dit is het jaarlijkse evenement van bedrijf Blizzard Entertainment waar de eSports finales van hun titels plaatsvinden en waar meestal nieuwe aankondigingen gedaan worden. Het is de 13e editie van het evenement. Vorig jaar transformeerde het evenement in een grote meme door de aankondiging van Diablo: Immortal, een mobiele spin-off van de franchise.

President van Blizzard J. Allen Brick hield een speech voor de opening om de controverse rondom Free Hong Kong te bespreken. Blizzard kwam in opspraak omdat zij een Hearthstone eSporter hadden gebanned omdat hij tijdens een toernooi zijn support uitsprak voor de protesten die daar gaande zijn. Brick vermeldde dat Blizzard te snel heeft gehandeld en dat zij er willen zijn voor alle spelers.

De ceremonie opende officieel met de aankondiging van Diablo IV. Het nieuwe deel in de isometrische actie RPG gaat een meer duistere kant op, eentje die meer lijkt op de stijl van de eerste twee delen. Tot dusver zijn er drie klassen aangekondigd; de Barbarian, Sorceress en Druid. Verder werd vermeld dat spelers elkaar kunnen tegenkomen in de wereld en dat er meer PvP zones aanwezig zullen zijn. Voor het eerst zullen er ook mounts in de serie zijn.

Het verhaal gaat over de verrijzenis van Lilith, zij is één van de twee schepsels die de wereld van Sanctuary gemaakt heeft. Naar haar aanwezigheid werd gehint in Diablo III: Reaper of Souls.

Wanneer Diablo IV gaat verschijnen is onduidelijk. De game is aangekondigd voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.

World of Warcraft krijgt zijn 8e uitbreiding. Shadowlands bevat nieuwe gebieden, een nieuwe vorm van levelen en allerlei manieren om het uiterlijk van je personage te veranderen. Daarnaast komen er uiteraard nieuwe Dungeons en Raids bij. De MMO viert dit jaar zijn 15e verjaardag, iets wat o.a. al gevierd is met de release van World of Warcraft Classic. De nieuwe expansion verschijnt volgend jaar.

Voor Hearthstone werd er een nieuwe uitbreiding aangekondigd. Descent of Dragons komt 10 december uit voor de kaartgame en bevat de nieuwe mechanic Invoke. Het komt erop neer dat bepaalde Legendaries sterker kunnen worden door het inzetten van andere kaarten. Zoals de titel al doet vermoeden staan draken centraal. Daarnaast is er een nieuwe mode voor de game aangekondigd. Deze gaat Hearthstone Battlegrounds heten en moet de directe concurrent van Teamfight Tactics en Dota Underlords. 8 Spelers komen in een match en moeten een line-up van sterke minions bij elkaar zien te sprokkelen. Op 8 november gaat er een korte beta-fase in die een week zal duren.

Als laatste werd Overwatch 2 aangekondigd. De multiplayer First Person Shooter krijgt een kleine facelift als het gaat om personages. Zo werden er een tweetal nieuwe bevestigd voor het nieuwe deel. De grootste toevoeging zijn PvE (player vs environment) missies waarbij je met meerdere spelers tegen computergestuurde vijanden moet knallen. Hier zal ook een verhaal-element in aanwezig zijn. Bij alle personages kunnen skills unlocked worden om deze te gebruiken.

Voor de competitieve spelers is er een nieuwe mode. In Push moet er een object naar de andere kant van het level gebracht worden, deze wordt geduwd door een robot. De twist is dat deze robot voor beide teams kan duwen, wat resulteert in dat het team continu het object moet verdedigen of aanvallen.

Jeff Kaplan, de Game Director van Overwatch, gaf aan dat alle progressie, maps, characters en vrijgespeelde extra’s overgehemeld gaan worden naar het tweede deel. Sterker nog, spelers die enkel de eerste in bezit hebben, kunnen met/tegen Overwatch 2 spelers spelen, alleen dan enkel met de personages en in de levels van het eerste deel. Hierdoor voelt Overwatch 2 meer als een uitbreiding, dan als een vervolg.

Hoeveel nieuwe maps en speelbare personages toegevoegd gaan worden weten we nog niet. Er werd niets gezegd over de platforms en een releasedatum.

Published

Comments

  • Ruben
    04/11/2019 at 4:44 pm Reply
    DON'T YOU GUYS HAVE PHOONEESSSS??? YOU ALL HAVE PHONE'S RIGHT???

Leave a Reply