De langverwachte terugkeer van Dead Space heeft een datum gekregen! De aankomende titel – ontwikkeld door EA Motive – is een remake van de in 2008 verschenen horror-actie game en lijkt 2023 op griezelige wijze af te willen trappen.

Tijdens een ‘Art Developer Livestream’ werd de releasedatum onthuld. De Dead Space remake komt op 27 januari 2023 uit voor PC, PlayStation 5 en Xbox Series S|X.

De wijze waarop de titel zijn marketing doet is opvallend te noemen. Er zijn tot dusver enkel een paar livesteams geweest waarin een aantal ontwikkelaars vooral veel concept-beelden laten zien. Zo is er al ingezoomd op gebruik van licht-effecten en hoe objecten verbeterd zijn ten opzichte van het origineel. Het lijkt er dan ook op dat dit een remake wordt die niet het wiel opnieuw gaat vinden wat betreft de franchise, maar in de hoofdlijnen zeer loyaal gaat blijven. Een remake die meer in de richting gaat van Demon’s Souls voor de PlayStation 5 dan Final Fantasy VII Remake.

De eerste Dead Space kwam uit in 2008 en is het beste te omschrijven als Resident Evil 4, maar dan in de ruimte. De speler neemt de rol aan van Isaac Clarke, een monteur die op het verlaten schip de Ishimura terecht komt. Deze is overgenomen door schepsels die Necromorphs genoemd worden. De meest effectie manier om deze neer te halen, is om specifieke ledematen eraf te schieten.

Dead Space werd een groot succes en werd daaom al snel opgevolgd door een tweede en derde deel. Helaas voldeed de derde niet aan de verwachtingen van EA. Fans waren teleurgesteld, want Dead Space 3 had meer nadruk op actievolle co-op gameplay met een wapensysteem centraal die microtransacties bevatte, dan enge scenario’s die de speler de stuipen op het lijf joeg. De studio die de franchise maakte, Visceral, werd daarna gezet op projecten zoals Battlefield Hardline en Ragtag. De laatste was een Star Wars game onder leiding van Amy Hennig. Na de annulering daarvan werd de studio gesloten. EA Motive is de studio die de remake van Dead Space maakt!

Check het volledige persbericht hieronder:

Donderdag 12 mei 2022 – Motive, een studio van Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA), heeft vandaag tijdens de tweede Developer Livestream ‘Crafting the Tension’ aangekondigd dat Dead Space™ vanaf 27 januari 2023 verkrijgbaar is voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc. Dead Space is een remake van de klassieke sci-fi survival-horror game die vanaf de grond opnieuw opgebouwd is met de Frostbite™-engine. De remake, die trouw blijft aan de visie van de originele game, bevat verbeterde audio en haarscherpe, meeslepende beelden, die zorgvuldig onder handen zijn genomen voor een nieuw niveau van realisme en kwaliteit.

“Het ontwikkelen van deze remake was geweldig voor ons bij Motive. We zijn groot fan van de franchise en willen deze behandelen met het respect dat hij verdient. Daarnaast is het fantastisch om de reacties van spelers te zien, terwijl we samen met hen deze ontwikkelingsreis doormaken”, aldus Phillippe Ducharme, Senior Producer van Dead Space“We maken geweldige vorderingen op onze weg naar de Alpha, en we kunnen met trots aankondigen dat de game volgend jaar in januari wordt uitgebracht. We kunnen niet wachten om zowel oude als nieuwe spelers te laten zien hoe we de originele ervaring in de remake hebben verbeterd om net zo veel impact te hebben op deze generatie.”

Dead Space plaatst spelers in de schoenen van Isaac Clarke, een ingenieur die op een routinemissie is om een gigantisch mijnbouwruimteschip, de USG Ishimura, te repareren. Aan boord van de Ishimura wacht hem een levende nachtmerrie. De bemanning van het schip is afgeslacht en geïnfecteerd, en Isaac’s vriendin Nicole – die zich ook aan boord bevindt – is verdwenen. Alleen en gevangen, met slechts zijn gereedschap en zijn vaardigheden, moet Isaac vechten om te overleven. Niet alleen tegen angstaanjagende monsters genaamd Necromorphs, maar ook tegen zijn eigen afbrokkelende geestelijke gezondheid.

Het team van Motive heeft tijdens de tweede Dead Space Developer Livestream laten zien hoe de game naar moderne visuele standaarden wordt getild en hoe de originele omgevingen, personages, VFX en nog veel meer opnieuw vanaf de grond zijn opgebouwd om een niveau van kwaliteit en detail te creëren dat past bij deze generatie hardware en pc’s. Door verbeteringen zoals dynamische, volumetrische belichting te combineren met atmosferische en omgevingseffecten die in full-HDR zijn gerenderd, stelt Dead Space spelers bovendien in staat om de angstaanjagende, beklemmende gangen van de USG Ishimura te doorlopen met een ongekend niveau van immersie in deze geliefde franchise.

Zal Isaac het gruwelijke mysterie van wat er met de geslachte bemanning en schip is gebeurd kunnen ontrafelen, of verdwijnt hij voor altijd in het koude vacuüm van de ruimte? Kom erachter wanneer Dead Space wereldwijd lanceert op 27 januari 2023 voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply