Cyberpunk 2077 wordt niet meer uitgesteld. Dat schreef GamerGeeks op 7 september, na een bericht van ontqikkelaar CD Projekt Red, dat 19 november als definitieve datum beloofde. Niets blijkt nu minder waar: de game is, ja alweer, uitgesteld en staat nu voor 10 december.

Op de officiële Twitterpagina van Cyberpunk kwam uit het niets een verklaring. Daarin staat onder andere dat de grootste uitdaging alle platformen is waar de game op uit moet komen, te weten: PlayStation 4, PlayStation 4 Pro, PlayStation 5, Xbox One S, Xbox One X, Xbox One Series S|X, PC en Google Stadia. Negen verschillende versies testen valt niet mee, terwijl er thuis gewerkt moet worden, aldus de ontwikkelaar.

 

De game ging recent goud, wat betekent dat de schijfjes gedrukt kunnen worden. Dit was vroeger een definitieve stempel, maar zegt anno 2020 in de gamingwereld eigenlijk niets. Want direct kwam naar buiten dat de game een day 1 patch nodig heeft. Volgens CD Projekt Red is de game ‘klaar’, kan het uitgespeeld worden, maar moeten de puntjes nog meer op de i. Iets wat bij de vorige uitstellen ook al werd gezegd.

Nu is inmiddels wel een beetje de vraag: is de game misschien té ambitieus of in ieder geval haast niet speelbaar te krijgen op de base consoles?

 

Geschreven door Johan Koorn

 

 

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply