Cuphead, de supermoeilijke 2D platformgame die in 2017 uitkwam voor Xbox One en PC, krijgt een animatie-serie. De game staat bekend om zijn jaren ’30 cartoon stijl. Dit is één van de redenen geweest dat het spel ontzettend lang in ontwikkeling was.

Onlangs is ook de DLC – The Delicious Last Course – uitgesteld naar 2020. Alle art wordt namelijk met de hand getekend op papier en vervolgens ingescand om in de game verwerkt te worden. Heel oldschool, maar het resultaat is in de game duidelijk te zien.

De stijl en inspiratie waren voor streamingplatform Netflix reden genoeg om samen te werken met ontwikkelaar StudioMDHR om een animatieserie te maken rondom personages Cuphead en Mugman getiteld ‘The Cuphead Show’. De makers van de game zullen meewerken als Executive Producers, maar gaan geen animaties produceren. Dit wordt bij een inhouse studio van Netflix gedaan.

Wanneer de serie moet verschijnen is nog niet bekend. We hopen natuurlijk zo snel mogelijk, maar 2020 zou logisch zijn. Netflix doet meer met gaming. Zo bestaat er een Stranger Things 3 game, komt er een turn based tactics game gebaseerd op Jim Henson’s The Dark Crystal. Op de streamingdienst staan al twee seizoenen van een Castlevania anime en werken ze samen met Ubisoft om een film te maken rondom Tom Clancy’s The Division.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply