Tijdens de zogeheten ‘State of Unreal’ presentatie die Epic Games vandaag hield, werd door ontwikkelstudio Crystal Dynamics bevestigd dat er een nieuwe game in de Tomb Raider franchise in ontwikkeling is. De presentatie in kwestie was vooral gericht naar ontwikkelaars.  Zo ging het over de vernieuwde community features en mogelijkheden met Unreal Engine 5. Ontwikkelstudio’s The Coalition en CD Projekt RED werden beide uitgelicht. Van de Cyberpunk 2077-studio wisten we sinds afgelopen week al dat zij bezig zijn aan een nieuwe reeks games gebaseerd op de Witcher boeken. The Coalition is de studio verantwoordelijk voor de Gears of War frachise. Of Gears 6 in ontwikkeling is en of dat op Unreal Engine 5 gebeurd, dat werd niet gezegd.

De Unreal Engine is al meer dan 20 jaar een begrip binnen game-ontwikkeling. Een engine is in feite een toolset waar games mee gemaakt kunnen worden. Andere populaire voorbeelden zijn Unity, Game Maker en Crytek. Voorheen werden er ook games van Epic zelf uitgebracht om als showcase voor nieuwe versies van de engine, maar dit is na Unreal Tournament III (2007) niet meer gebeurd. Alhoewel Fortnite als demonstratie gezien zou kunnen worden, sinds de release van Chapter 3 – Seizoen 1 draait Fortnite op de nieuwste versie van Unreal Engine op alle platforms waar de Battle Royale titel nu op te spelen is.

De Tomb Raider franchise begon in 1996 op de SEGA Saturn, PlayStation en PC. De eerste game scoorde enorm goed, wat mede kwam door hoofdpersonage Lara Croft, die als één van de eerste digitale sekssymbolen gezien werd. De franchise bleef nog jarenlang populair. In 2001 verscheen de eerste verfilming met Angelina Jolie in de hoofdrol. Uiteindelijk was de rek eruit en nam de kwaliteit en de verkoopcijfers van de serie af. In 2013 kreeg het een reboot onder het huidige Crystal Dynamics. Twee jaar later verscheen Rise of the Tomb Raider, die daarna op werd gevolgd door Shadow of the Tomb Raider. Die game werd voor het grotendeel ontwikkeld door Eidos Montreal.

Crystal Dynamics ging ondertussen aan de slag met Marvel’s Avengers. Een game die – ondanks de gigantische franchise die eraan verbonden is – beneden verwachting scoorde. Sindsdien zijn ze een partnership aangegaan met Xbox Game Studios en The Initiative om mee te werken aan de Perfect Dark reboot. Daar komt dus de nieuwe Tomb Raider game bij. Of deze game een vervolg is op de eerder genoemde trilogie of wederom een herstart is, is niet bekend gemaakt.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply