Zojuist is aangekondigd dat een van mijn (Johan) favoriete shooters en games uit die tijd, een remake krijgt! Het gaat hier om de first-person shooter XIII, spreek je uit als “Thirteen”.

De game komt uit op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC en dat gebeurd op 13 november dit jaar.

XIII verscheen oorspronkelijk in 2003 en kwam uit op PlayStation 2, Xbox, Nintendo GameCube en PC en werd uitgegeven en ontwikkeld door Ubisoft.

De game viel vooral op door het gebruik van cel-shaded graphics een first-person shooter in deze stijl was toentertijd redelijk uniek.

Notitie: GamerGeek Johan werkt bij het bedrijf wat de marketing en distributie voor de game verzorgt.

Teaser XIII remake

Mindscape brengt geprezen first-person shooter op 13 november 2019 naar PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC

Amstelveen, 18 april 2019 – Mindscape, Microïds en PlayMagic Ltd. kondigen vandaag met een eerste teaser aan dat er een remake van de in 2003 verschenen cultklassieker XIII in de maak is. De game is gebaseerd op de gelijknamige stripserie en bestaat uit een ongeëvenaarde mix van verhaal, avontuur, solide gameplay en een unieke cel-shading stijl. De karakteristieke First Person Shooter is beschikbaar op 13 november 2019 voor de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC en Mac.

In XIII speel je als ’Thirteen’, een getalenteerde soldaat die zijn geheugen verloor en ervan wordt beschuldigd dat hij de President van de Verenigde Staten heeft vermoord. Dertien ontwaakt gewond en zonder enige idee van wat er is gebeurd op Brighton Beach. De enige aanwijzingen die hij heeft zijn een kleine sleutel en een mysterieuze tatoeage naast zijn sleutelbeen: “XIII”. Aan de speler de taak om met een groot wapenarsenaal te zoeken naar antwoorden in een solocampagne bestaande uit 34 levels.

François Coulon, Head of Production bij Microïds zei het volgende: “Wij streven ernaar de mooiste avonturen voor spelers te creëren en XIII is zeker in lijn met onze publicatiestrategie. Het was een natuurlijk gevolg van het feit dat we het gevoel hadden dat deze unieke verhaal gedreven FPS-ervaring ontbrak in het huidige gaminglandschap. Ons doel is om XIII’s meeslepende verhaal naar een nieuwe generatie spelers te brengen met de best mogelijke graphics en animaties”.

Ook de CEO & Creative Director bij PlayMagic Ltd, Giuseppe Crugliano, is erg te spreken over de game: “Het PlayMagic-team is erg enthousiast over de mogelijkheid om een echte klassieker te maken; het moderniseren van de graphics, het geluid en de animaties, allemaal terwijl het trouw blijft aan de ongelofelijke look en feel van de oorspronkelijke XIII. XIII’s gameplaymechanica wordt herwerkt om de ervaring te moderniseren op een manier die de oorspronkelijke geest van het spel omvat. We zijn er zeker van dat de fans van het originele spel het leuk zullen vinden om een van hun favorieten te herontdekken, terwijl nieuwe spelers een echt iconisch meesterwerk in een nieuw licht ontdekken”.

XIII zal in de Benelux uitgegeven worden door Mindscape. De game is beschikbaar op 13 november 2019 voor de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC en Mac. Meer informatie over deze unieke remake wordt binnenkort bekend gemaakt…

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply