Google Stadia gaat niet zo lekker, regelmatig laten we het voorbij komen in de podcast met niet voor niets een tune van Goede Tijden Slechte Tijden op de achtergrond. Oudere games die duurder zijn dan op andere platformen, beloften die simpelweg niet waargemaakt kunnen worden en het hebben van geen zoekmachine (hallo, Google?). Het is slechts een greep uit de soap wat Google Stadia inmiddels geworden is. Toch zonde, want denk even terug aan die allereerste persconferentie. De hype dat moment was er wél. Dit was de toekomst van gaming.

Nu komt er weer een hoofdstuk in de soapserie bij. Google komt met een nieuwe Chromecast. Het is eigenlijk te bizar voor woorden, maar toch bevestigd: de nieuwe versie van Google’s Chromecast ondersteunt bij lancering niet(!) de eigen streaming gamingdienst: Google Stadia. De nieuwe device is vanaf 16 oktober te bestellen en draait tevens om Google TV, een Android-versie die speciaal is gemaakt voor series en films in 4K. Je zou dan zeggen, daar past Google Stadia toch perfect tussen…

Hoewel Google inmiddels heeft gereageerd op de vele reacties dat het wel komt, maar dan op zijn max. voor juli 2021. Het straalt weinig vertrouwen uit, want je zou denken: als de eigen organisatie al geen prioriteit geeft aan Stadia, waarom zou de gamer dan dat wel doen?

En dan hebben we het nog maar niet over de concurrentie van PlayStation Now, xCloud en Amazon Luna.

Het is overigens niet te hopen voor die paar gamers die wel op Stadia gamen dat Google de stekker er uit trekt: want dan ben je dus alles kwijt. Een fysieke versie van een game is dus toch dan zo gek nog niet.

Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply