Big Ben Interactive is druk bezig om een steeds grotere naam te worden binnen de gaming business. Vroeger – pak ‘m beet 15 jaar geleden – kocht ik nog extra Gamecube controllers van het merk. Ze zitten nog steeds flink in de markt van gaming accessoires, maar gaan nu ook de weg op van de meer traditionele uitgever.

Zo staan ze al bekend om titels als The Sinking City, WRC8, Tennis World Tour en Warhammer 40.000 Inquisitor Martyr en daar komen binnenkort alleen nog maar meer titels bij.

Vandaag heeft de Franse uitgever aangekondigd de studio Spiders over te gaan kopen. Deze studio is al een tijdje in de scene en heeft al een aantal RPG’s gemaakt waaronder Bound By Flame, Of Orcs & Men en The Technomancer. In september verschint GreedFall, deze wordt nog uitgeven door Focus Home Interactive.

Het is onderdeel van Big Ben’s 2022-strategie, waarmee ze een vaste naam willen worden in het AA-segment van de industrie. En ongetwijfeld wereld dominantie.

Check hier het persbericht rondom deze aankoop:

Bigben maakt bekend dat het een overeenkomst heeft getekend voor de acquisitie van Spiders, een Franse game-ontwikkelstudio die is gespecialiseerd in actie- en role-playing-games.

Na de acquisitie van 3 studio’s in de afgelopen 18 maanden, stelt deze nieuwe strategische operatie Bigben in staat om zijn positie als ontwikkelaar-uitgever verder te versterken, en tegelijkertijd zijn expertise te versterken in de productie van content voor succesvolle genres die nog in zijn portfolio ontbreken.

Spiders is een Franse studio die bekend staat om zijn creatitiveit en de kwaliteit van zijn games.

Spiders werd in 2008 opgericht door voormalige Monte Cristo-ontwikkelaars die eerder werkten aan de Silverfall -game, is al jaren gespecialiseerd in het actie- en role-playing-segment en kan voortbouwen op een grote ervaring met home-consoles. De studio heeft 6 games ontwikkeld, inclusief het iconische Mars: War Logs dat zich afspeelt op Mars, Bound by Flame, een RPG met middeleeuws fantasy-thema dat een groot commercieel succes was en The Technomancer, een Cyberpunk-RPG. De nieuwe game Greedfall , waar de gaming community reikhalzend naar uitziet, wordt in september uitgebracht met een unieke visuele stijl die is geïnspireerd door de barokke kunst van het 17e eeuwse Europa.

Een ervaren team met ambitieuze projecten

De studio is gebaseerd in Parijs, heeft momenteel zo’n 30 werknemers en gebruikt zijn eigen Silk Engine development engine. Deze integreert alle functies van de nieuwste generatie technologieën en maakt de ontwikkeling mogelijk voor alle platforms, pc en home consoles. Met deze transactie verwerft Bigben aanzienlijke know-how, opgebouwd over vele producties door ervaren ontwikkelaars die bekend staan om de hoge kwaliteit van hun games.

Door integratie in de gaming-business unit van Bigben, kan Spiders de commerciële kracht en marketingkracht van een gevestigde uitgever benutten om de distributie van zijn games te verbreden en profiteert het van alle voordelen die het krijgt door deel uit te maken van een groep getalenteerde studio’s. Jehanne Rousseau, de huidige CEO en mede-oprichter van de studio, blijft Spiders leiden om de creatieve en innovatieve aspecten van zijn producties verder te ontwikkelen.

Versterken positie als uitgever

Bigben heeft zijn positie als uitgever recentelijk versterkt door: • De aankoop van de Cyanide-studio, waardoor de Bigben-groep zijn aanbod kon uitbreiden met belangrijke genres die nog niet in zijn portfolio zijn opgenomen, zoals wielrensimulaties, turn-based games of stealth games; • Het toegenomen belang in Kylotonn Racing, waarmee het bedrijf een sterke positie in het segment van de racesimulatiespellen voor auto’s en motors veilig stelde;

• En de acquisitie van de Eko Software-studio, waardoor de Bigben-groep zijn aanwezigheid kon vergroten in genres die populair zijn bij gamers, zoals “Action-RPG’s” en collectieve sportsimulaties.

Dankzij de investering in Spiders Studio kan de Bigben-groep nu het complete genre van role-playing games bestrijken.

Een acquisitie die past in de BIGBEN 2022-strategie

Deze nieuwe externe groei past perfect in het BIGBEN 2022-plan, dat van Bigben een van de toonaangevende marktleiders in ‘AA’-videogames moet maken.

Door zijn onderzoeks- en ontwikkelingsdivisie uit te breiden met deze nieuwe erkende Franse speler in de ontwikkeling van videogames, integreert Bigben extra vaardigheden waarmee het de stroomopwaartse structuur van zijn gamingsector verder kan versterken en waarde kan creëren door gewilde content aan te bieden in de immer veranderende videogamesmarkt.

Het Publishing-cluster van Bigben zal hierdoor bestaan uit 7 ontwikkellocaties (6 in Frankrijk en 1 in Canada) met in totaal bijna 300 ontwikkelaars, ondersteund door een Publishing-team van meer dan 40 mensen. De definitieve voltooiing van de overname, die volledig in contanten moet worden betaald, is gepland voor begin september 2019, na het voldoen aan de gebruikelijke voorwaarden voor dit soort transacties.

“Deze acquisitie past perfect in de strategie van Bigben om zijn knowhow te vergroten in de ontwikkeling van videogames in het strategische AA-segment. We zijn verheugd om de talenten van Spiders te verwelkomen voor het versterken van onze ontwikkelingseenheid, voor deelname aan nieuwe en nog ambitieuzere projecten,” aldus Alain Falc, voorzitter en CEO van Bigben.

“We kijken ernaar uit om lid te worden van de Bigben Group, een toonaangevende speler in de videogamesindustrie wiens strategische visie we volledig delen. Deel uitmaken van de Bigben-groep is een unieke kans om onze ontwikkeling samen met andere kwaliteitsstudio’s te versnellen, door integratie in een omgeving die ons aanmoedigt tot de creatie van steeds meer kwaliteitsgames,“ zei Jehanne Rousseau, CEO en mede-oprichter van Spiders.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply