Bethesda is bezig met een game gebaseerd op Indiana Jones. Zo heeft de uitgever vandaag bekend gemaakt.  Afgelopen week werd vanuit Star Wars al aangegeven dat alle games onder die franchise voortaan onder de noemer Lucasfilm Games uitgegeven zouden worden. Enkele vraagtekens werden hierbij al gezet online, maar nu is meer dan duidelijk dat ze meer willen doen met hun bestaande IP’s, Indiana Jones valt immers ook onder het Lucasfilm filmlabel.

Veel details over de nieuwe game zijn er nog niet, maar wel heeft Bethesda aangegeven dat ontwikkelstudio MachineGames de game maakt. Deze ontwikkelaar heeft Wolfenstein: The New Order, Wolfenstein II: The New Colossus, Wolfenstein: Youngblood en Wolfenstein: Cyberpilot (die laatste twee in samenwerking met Arkane) gemaakt. Als het gaat om de toon zal dit veel familievriendelijker worden dan de Wolfenstein games, maar het zal geen toeval zijn dat Indy het vaak tegen nazi’s opneemt, wat ook het geval is in Wolfenstein.

Todd Howard, hoofd van Bethesda Game Studios, is betrokken als executive producer bij het project. De game zal een origineel verhaal vertellen die los staat van de films. Bethesda wist ook te delen dat het nog wel even duurt voordat we meer details krijgen. Het lijkt erop alsof ze de game rond de tijd van de nieuwe film willen uitbrengen. De film franchise van Indiana Jones heeft nu een vijfde deel in ontwikkeling. Steven Spielberg produceert de film, James Manigold (Logan) regisseert en Harrison Ford keert terug als de bekende archeoloog. ‘Indiana Jones 5’ moet in 2022 in de bioscopen draaien.


Bethesda als uitgever is een interessante keuze. Afgelopen jaar werd de partij namelijk overgenomen door Xbox voor een bedrag van 7,5 miljard dollar. Sindsdien zijn er discussies online of dit betekent dat hun titels voortaan exclusief zullen verschijnen op PC/Xbox of dat Microsoft het toe laat om ook games te lanceren op de grote concurrent – PlayStation. Met een brede IP als Indiana Jones lijkt het erop dat Bethesda ook in de toekomst games zal uitgeven op andere platforms. Een bevestiging hiervan is niet gegeven. De eerstvolgende game uit de stal van Bethesda is Deathloop, deze verschijnt 21 mei 2021 op PC en PlayStation 5. De exclusiviteitsdeal op PlayStation werd getekend voordat Xbox een bod had gedaan op Bethesda.

Indiana Jones is niet nieuw als het gaat om games. Er zijn vele games gebaseerd op de films uitgebracht op platforms zoals de Atari 2600, NES en SNES. Indiana Jones and the Fate of Atlantis op PC is door velen geprezen als één van de betere point ’n click adventure games. De laatst uitgebrachte Indiana Jones games zijn Staff of Kings en LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues, beide verschenen ze in 2009.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply