Michel Ancel, de bedenker van Rayman, wilt een nieuwe game maken in de platformfranchise. Dat heeft hij in een post op Instagram duidelijk gemaakt. Hij vond een Rayman standbeeld in een tweedehands winkel en merkte daarna op dat zijn ambitie is om na Beyond Good & Evil 2 aan de slag te gaan met het ‘vierde avontuur’ voor Rayman.

De franchise begon in 1995 met een 2D platformgame voor de PlayStation, Atari Jaguar, SEGA Saturn en PC. De ledemaatloze held zorgt voor veel her- en erkenning aan uitgever en ontwikkelstudio Ubisoft. Zij bouwden er al snel een franchise omheen. Met veel educatieve spin-offs en level uitbreidingen. In 1999 werd het vervolg gelanceerd; Rayman 2: The Great Escape. Deze bracht de serie in 3D. De Efteling-toon werd in 2003 omgewisseld voor slapstick humor met Rayman 3: Hoodlum Havoc. Vervolgens ging de serie allerlei kanten op. De mini-game collectie Rayman Raving Rabbids zorgde voor een aparte Rabbids-serie en de nostalgie naar de 2D games werd opgewekt met Rayman Origins en Rayman Legends.

Een nieuw 3D avontuur met Rayman in de hoofdrol is dus lang uitgebleven. De vraag is natuurlijk of de game daadwerkelijk komt. Ubisoft heeft nog niets bevestigd. Voorlopig zit de agenda van Michel Ancel behoorlijk vol. Beyond Good & Evil 2 heeft nog geen releasedatum en rondom zijn andere project, WILD, is het al jaren stil. Ik zou zeggen, annuleer dat laatste project maar en “don’t let heroes die”

 

 

Published

Comments

  • Jorick Verhoek
    12/10/2017 at 7:13 pm Reply
    Geweldig gewoon! Rayman 3 is de Game-of-all-Time!

Leave a Reply