EA heeft Battlefield 2042 aangekondigd. Het is de nieuwste game in de langlopende multiplayer first person shooter franchise en is het vervolg op Battlefield V, die een paar jaar geleden verscheen. Zoals de titel doet vermoeden zal deze game zich in de moderne tijd plaats vinden met futuristische technologie, maar gaat niet zo ver als bijvoorbeeld Battlefield 2142, een eerder deel in de franchise.

DICE, de ontwikkelaar van de game, belooft een grotere schaal dan ooit te voren met matches waar 128 spelers aan mee kunnen doen. Hier zit wel een kanttekening bij, spelers die op last-gen spelen (PlayStation 4 & Xbox One) kunnen niet mee doen met dat soort potjes. Die modes en maps zijn niet beschikbaar, die blijven gereserveerd voor de current-gen en PC-versies.

Een grote verandering in de franchise is dat spelers niet meer kiezen uit klassen, maar uit specialists. Deze hebben ieder een tweetal abilities/perks die ze kunnen inzetten. Sommige van deze specialists zijn wel sterk gebaseerd op de bekende klassen uit vorige Battlefield games.

Battlefield 2042 zal meer nadruk hebben op live service. Zo zullen er Battle Passes komen, nieuwe specialists en cosmetics om te unlocken of aanschaffen. Een open beta is ook onderweg.

De game komt op 22 oktober naar PC, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series S|X en PlayStation 5. Spelers die niet kunnen wachten kunnen ervoor kiezen om de ‘Gold’ of ‘Ultimate’ Edition aan te schaffen, deze geeft je een week eerder toegang. Mocht je willen upgraden van bijvoorbeeld de PS4 naar PS5, dan is dat niet gratis. Wel zit dat ook in de eerder genoemde duurdere versies inbegrepen. Over cross-play tussen verschillende consoles en PC houdt DICE zijn lippen nog stijf op elkaar. Gameplay beelden worden verwacht bij de Xbox + Bethesda showcase op 13 juni.

Wat vind jij van Battlefield 2042? Laat het ons weten! Check hieronder de trailer en het volledige persbericht!

Meer Summer Game Fest en E3 hype? Check ons uitzendschema! 

9 Juni 2021 – REDWOOD CITY, Calif.- Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) en DICE hebben vandaag Battlefield 2042 aangekondigd, een baanbrekende first-person shooter die een kentering teweegbrengt in de moderne multiplayer-sandbox. De game wordt aangedreven door geavanceerde technologie die de mogelijkheden van next-gen hardware verlegt laat spelers opgaan in een totale oorlogservaring in de nabije toekomst met de voor deze franchise kenmerkende en spelbepalende verwoesting. Via matches met maximaal 128 spelers op de nieuwste consoles* en PC’s voegt de ongekende schaal een nieuwe dimensie toe aan multiplayer-gevechten. Battlefield 2042 verbetert ook de actie met real-time evenementen die opnieuw vorm geven aan het strijdveld en tactische gevechten. Gloednieuwe wapens, voertuigen en gadgets geven spelers de vrijheid om strategisch te werk te gaan en ongelooflijke, only-in-Battlefield-momenten te creëren.

In Battlefield 2042 balanceert de wereld op het randje van de afgrond. Tekorten aan voedsel, energie en schoon water hebben geleid tot tientallen mislukte staten en de grootste vluchtelingencrisis in de geschiedenis van de mensheid. Onder deze statelozen bevinden zich families, boeren, ingenieurs en zelfs soldaten.  Te midden van deze crisis sleuren de Verenigde Staten en Rusland de wereld mee in een totale oorlog. Niet-gelieerde Specialists sluiten zich aan bij beide kampen en vechten niet voor een vlag, maar voor de toekomst van de statelozen in deze nieuwe wereld.

Spelers kruipen in de huid van Specialists, een gloednieuw type speelbare soldaat voor de franchise. Specialists zijn geïnspireerd door de traditionele vier Battlefield-klassen en worden uitgerust met hun eigen unieke Specialist Trait en Specialty, en hebben volledig configureerbare uitrustingen. Als Specialist krijgen spelers toegang tot een geavanceerd arsenaal aan wapens, uitrustingen en voertuigen die je tijdens de strijd kunt gebruiken. Deze krachtige nieuwe tools bieden creatieve spelers talloze opties, omdat ze de perfecte combinatie kunnen vinden die past bij hun speelstijl waarmee ze tegenstanders op het strijdveld te slim af kunnen zijn.

“Battlefield 2042 is een evolutie van de franchise, die omarmt wat onze spelers willen: de ultieme multiplayer-sandbox voor Battlefield met intense gevechten en talloze ongelooflijke, onverwachte momenten”, aldus Oskar Gabrielson, General Manager van DICE. “Iedereen bij DICE in Stockholm, DICE LA, Criterion en EA Gotenburg heeft dit spel met ongelooflijk veel plezier ontwikkeld. Nu is het tijd om spelers erin op te laten gaan. Ze zullen erachter komen dat we drie unieke, absoluut epische ervaringen hebben gecreëerd die ze ongetwijfeld fantastisch zullen vinden.”

Battlefield 2042, de grootste en meest ambitieuze titel in de franchise, bevat:

  • Totale oorlogsvoering, All-Out Warfare – De volgende generatie van de populaire modes Conquest en Breakthrough, met de grootste maps ooit voor de franchise en voor het eerst in de geschiedenis tot 128 spelers*. Beleef de intensiteit van totale oorlog in grootschalige gevechten zoals nooit tevoren op maps boordevol dynamisch weer, gevaarlijke omgevingen en spectaculaire wereldgebeurtenissen met tornado’s die de map uiteenrijten en zandstormen die de zon verduisteren.
  • Hazard Zone – Een gloednieuw en bloedstollend squad-based speltype voor de Battlefield-franchise en een moderne interpretatie van de multiplayer-ervaring die kenmerkend is voor DICE, maar heel anders is dan de Conquest- of Breakthrough-modes.
  • NOG AAN TE KONDIGEN – De derde spelervaring die wordt ontwikkeld door DICE LA is een nieuw spannend speltype voor de franchise. Deze ervaring is een liefdesverklaring aan Battlefield-fans, waarin trouwe spelers zich direct thuis zullen voelen. Stem op 22 juli af op EA Play Live voor alle informatie.
Published

Comments

No Comments

Leave a Reply