De speedrun-marathon Awesome Games Done Quick heeft wederom een record neergezet. Een week lang worden er allerlei live speedruns gespeeld van een scala aan verschillende games. Het doel is om deze zo snel mogelijk uit te spelen in de geselecteerde categorie├źn. Per jaar worden er twee van dit soort marathons gehouden, afgelopen zomer bracht Summer Games Done Quick een recordbedrag op van 3 miljoen dollar.

Het doel waar de speedrunners voor speelde was de Prevent Cancer Foundation, die wij in Nederland beter zullen kennen als KWF kankerbestrijding. De laatste speedrun die gespeeld werd tijdens deze editie was traditiegetrouw Super Metroid. De game werd uitgespeeld in 2 uur en 23 minuten. Het resultaat is 3.132.422 dollar, een hogere opbrengst dan de vorige marathon.

Tijdens de marathon konden kijkers doneren voor bepaalde doelen zoals extra objectives of glitch-showcases. Er waren ook prijzen te verdienen waar je als donateur een minimum bedrag voor moet inleggen om kans daarop te maken.

Een aantal hoogtepunten dit jaar waren onder andere de speedruns voor Sekrio: Shadows Die Twice en Devil May Cry 5, beide games die vorig jaar al verschenen. Indie-titel Amid Evil kreeg ook een spotlight in het ‘Doom’-blok met old school first person shooters. De ontwikkelaars, componist en uitgever van de game gaven live commentaar op de speedrun. Daarnaast was er ook nog een speedrun van Mike Tyson’s Punch-Out!! op NES. Deze werd door twee mensen gespeeld, eentje bestuurde de D-Pad en de ander de A- en B-knoppen. Alsof dat al niet moeilijk genoeg was, waren beide heren nog geblinddoekt ook! Check die speedrun hieronder!

De volgende speedrun marathon van deze organisatie is Summer Games Done Quick, deze is van 21 tot en met 28 juni 2020!

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply