Het is natuurlijk een kwestie van heel vroeg juichen als je je verheugd op Season Pass content voor een game die nog moet uitkomen. Desalniettemin doet Ubisoft wat mij (Jim) betreft een hele goede poging. De uitgever heeft zijn plannen onthuld wat betreft content nadat Assassin’s Creed Odyssey uitkomt. De game is de 12e game in de hoofdlijn van Assassin’s Creed games. Het oude Griekenland is dit keer de setting. Wat betreft gameplay richt Odyssey zich veel meer op de RPG-elementen. Zo kan je kiezen tussen twee personages, Alexios of Kassandra en krijg je voor het eerst in de serie de mogelijkheid gesprekken en verhaallijnen te beïnvloeden met jouw keuzes. De game neemt veel elementen over van het vorige deel, Origins. Dat is wat mij betreft geen slechte keuze, aangezien dat één van mijn favoriete games van 2017 is. Odyssey belooft weer gigantisch te zijn, dus je hebt flink wat te doen wanneer de game op 5 oktober verschijnt op de PC, PlayStation 4 en Xbox One.

Maar dan die Season Pass. Hoe wilt Ubi ervoor zorgen dat we na de credits de game blijven opstarten? Zij doen dit door middel van 3 delen. Als eerste zijn er twee uitbreidingen. Legacy of the First Blade zet je in de schoenen van de Assassin die als eerste een Hidden Blade gebruikt als bewust wapen, vanaf december 2018 zal een deel hiervan te spelen zijn. In de lente van 2019 komt The Fate of Atlantis uitbreiding. Wat opvalt is dat beide uitbreidingen verdeeld zullen worden in episodes. Om de zes weken zal er een deel gelanceerd worden. Onbekend is hoeveel episodes elke uitbreiding zal bevatten. Ik zou op 3 afleveringen gokken aangezien ze dan enigzins op elkaar aansluiten.

De grootste verrassing is er in de vorm van Assassin’s Creed III: Remastered. Deze is inbegrepen in de Season Pass en is vanaf maart 2019 beschikbaar. Wat de details zullen zijn rondom de remaster, weet ik niet. Wel is bekend dat alle DLC van de game inbegrepen zit. Sterker nog, Assassin’s Creed Liberation Remastered is ook toegevoegd. Dit was een spin-off van ACIII die van origine op de PlayStation Vita verscheen. Daarna werd de game geport naar PC, PlayStation 3 en Xbox 360 onder de noemer Liberation HD.

De situatie is vergelijkbaar met de release van Far Cry 5 eerder dit jaar, die een port van Far Cry 3 aanbood als onderdeel van de Season Pass. Het zal dan ook nu de eerste keer zijn dat Assassin’s Creed III te spelen is op de PlayStation 4. De game is al wel backwards compatible op de Xbox One, maar stiekem ga ik er vanuit dat de Remaster de boel een beetje gaat oppoetsen.

Het volledige persbericht van Ubisoft lees je hieronder!

De post-launch plannen voor Assassin’s Creed Odyssey zijn onthuld. De release op 5 oktober 2018 is namelijk slechts het begin van het avontuur in het oude Griekenland. De Season Pass omvat twee grote, episodische verhaalgedreven uitbreidingen én Assassin’s Creed III Remastered. Ook wordt er regelmatig gratis nieuwe content geïntroduceerd door middel van dagelijkse en wekelijkse in-game events en de episodische Lost Tales of Greece-missies.

De Assassin’s Creed Odyssey Season Pass omvat het volgende:

·         Story Arc I – Legacy of the First Blade: vanaf december 2018 gaan spelers met de Season Pass (ongeveer) iedere zes weken aan de slag met een nieuwe episode. Spelers maken kennis met de eerste held met een Hidden Blade en leren meer over de achtergrond van de Assassins.

·         Story Arc II – The Fate of Atlantis: spelers komen oog in oog te staan met goddelijke wezens en ontdekken de geheimen van de verloren stad Atlantis. Spelers met de Season Pass ontvangen in de lente van 2019 (ongeveer) iedere zes weken een nieuwe episode.

·         Assassin’s Creed III Remastered:

o    Beschikbaar vanaf maart 2019

o    Inclusief alle downloadbare content: Benedict Arnold Missions, Hidden Secrets Pack en Tyranny of King George.

o    Inclusief Assassin’s Creed Liberation Remastered

Assassin’s Creed III Remastered gaat ook los verkrijgbaar zijn.

Naast de Season Pass-content, genieten spelers na release tevens van een grote hoeveelheid gratis content:

·         De episodische The Lost Tales of Greece questlines

·         Terugkerende dagelijkse en wekelijkse in-game events

·         New Game Plus

·         Discovery Tour

·         Plus nog veel meer…

 

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply