Pijnlijk nieuws voor de Halo-liefhebbers. Bungie’s archiefsite voor Halo gaat op 9 februari offline. Hiermee verdwijnen ook allerlei statistieken voor spelers voor de Halo-games. Hoewel jammer, is het aan de andere kant ook wel keurig, dat Bungie de website halo.bungie.net zo lang online heeft gehouden. Bungie, verantwoordelijk voor de klassiekers 1, 2, 3, ODST en Reach, heeft immers al vanaf 2010 de rechten niet meer in handen.

Op deze site, waar steeds minder, maar nog wel veelvuldig gebruik van werd gemaakt, waren statistieken te vinden. Zoals hoeveel Halo-potjes er online werden gespeeld, welke wapens het meest gebruikt worden en ook hoeveel kills er, ook per speler, gemaakt worden. Zo was het mogelijk om persoonlijke statistieken op te vragen op basis van de gamertag.

Gebruikers krijgen tot 9 februari de kans om de statistieken zelf op te slaan. Daarna is het game over.

Bungie werkte na het Halo-succes aan Destiny en dat bleek een goede keuze. Voor fans van Halo wel jammer, aangezien deel 4 en 5, gemaakt door 343 Industries, minder goed werden ontvangen. Alle hoop is nu gericht op deel nummer 6: Halo Infinite. Het zou het meest uitgebreide Master Chief-campagne tot nog toe worden, als we Microsoft en Xbox Game Studios mogen geloven. Vlekkeloos gaat de ontwikkeling in ieder geval niet: de game had een launch game moeten zijn op de Xbox Series S/X. Nu is te hopen dat deze game eind 2021 komt.

 

Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply