Begin maar alvast met bananen schillen, want er is een releasedatum bekend gemaakt voor de survival-game Ancestors: The Humankind Odyssey! In deze game speel je als onze voorvaderen, die hun gebied moeten verkennen en alles om zich heen moeten ontdekken om op die manier . Het drinken uit waterbronnen, het eten van bepaald voedsel en het maken van wapens. Het zijn allemaal dingen die je soort moet zien te ontdekken, want met enkel borstklopperij kom je niet heel ver.

Wanneer je kan rondslingeren in een prehistorische jungle, dat is vandaag bekend gemaakt door uitgever Private Division. Vanaf 27 augustus is de game te spelen op de PC via de Epic Games Store. Mocht je op consoles willen apenkooien, dan kan dat in december op de PlayStation 4 & Xbox One.

Ancestors: The Humankind Odyssey wordt gemaakt door Panache Digital Games onder leiding van Patrice Désilets, één van de originele bedenkers van Assassin’s Creed. Om de game wat meer context te geven, is er ook een nieuwe 101-trailer uitgekomen die meer uitlegt over de mechanieken van het spel. Deze check je hieronder, samen met het volledige persbericht!

Disclaimer: GamerGeek Jim werkt bij het marketingbedrijf die de PR van Private Division verzorgt in de BeNeLux!

New York, NY – 23 mei 2019 – Private Division en Panache Digital Games hebben vandaag aangekondigd dat Ancestors: The Humankind Odyssey op 27 augustus 2019 op PC* uitkomt via de Epic Games Store en in december 2019 digitaal voor PlayStation®4 en de diverse Xbox One-apparaten, waaronder Xbox One. Ancestors: The Humankind Odyssey is het debuut van Panache Digital Games, de onafhankelijke developmentstudio die in 2014 mede opgericht werd door Patrice Désilets, de originele creative director van de Assassin’s Creed-franchise.

In Ancestors: The Humankind Odyssey worden spelers uitgedaagd om te overleven en zich aan te passen aan het barre maar prachtige landschap van Afrika in een periode van tien miljoen jaar geleden tot twee miljoen jaar geleden. Als primaten, de voorlopers van de mens, verkennen spelers het Neogene Afrika, breiden ze hun territorium uit en evolueren ze om hun stam van de ene op de andere generatie verder te ontwikkelen om te overleven in deze innovatieve kijk op het open-world-survival-genre. De game en spelmechanieken berusten op evolutie, ontdekking en overleving. Spelers reizen door verschillende terreinen en omgevingen, komen allerlei roofdieren tegen en leren nieuwe vaardigheden om door te geven aan de volgende generatie van hun stam.

“Ons doel met Ancestors: The Humankind Odyssey is een ervaring te bieden die geen enkele speler ooit heeft meegemaakt”, aldus Patrice Désilets, medeoprichter en creative director van Panache Digital Games. “Ons kleine team creëert een ambitieuze en meeslepende game met een unieke setting die gamers van alle soorten zal boeien en we kijken uit naar de spelers die later dit jaar onze wereld gaan verkennen.”

“Private Division en Panache Digital Games delen een passie voor het bieden van de best mogelijke ervaring aan al onze spelers”, zegt Kari Toyama, Senior Producer bij Private Division.

“Als partners ondersteunen we Panache om de tijd te nemen die nodig is om ervoor te zorgen dat alle versies van Ancestors: The Humankind Odyssey bij de release dezelfde kwaliteit hebben als het team voor zichzelf als doel gesteld heeft. Als uitgever zijn we gericht op developers en dit is een benadering die we belangrijk vinden in het werken met kleinere onafhankelijke teams.”

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply