Mocht je nog steeds twijfels hebben of de toekomst van gaming echt in (cloud)streaming gaat zitten, dan zal de aankondiging van Amazon je vast verbazen. Zij kondigen namelijk hun eigen streamingservice Amazon Luna aan hiermee wordt de streamingstrijd met de dag interessanter. We hebben nu Sony met PlayStation Now, Google met Stadia, Microsoft met xCloud en nu komt daar dus Amazon bij met haar dienst Luna.


Leden van Amazon Luna kunnen straks aan de slag op PC, iOS, Mac en Amazon Fire TV en hebben de keuze uit zo’n honderd games (in het begin dan). Android ondersteuning is er (nog) niet. Tussen de launch games zitten overigens meteen bekende titels, zoals Resident Evil 7, Control, Panzer Dragoon, A Plague Tale: Innocence, The Surge 2, Yooka-Laylee and the Impossible Lair en Iconoclasts.

Om lid te worden van Luna ben je 5,99 dollar (early access prijs) per maand kwijt. De europrijs is nog niet bekend, maar is vermoedelijk gelijk. Voor dit bedrag kun  je op maximaal twee apparaten tegelijkertijd op 4k in 60fps gamen, bij games die dit ondersteunen. Ook is er een controller te koop van 60 euro. Moet wel gezegd: deze lijkt wel heel erg op de Pro controller van de Nintendo Switch. Op geïnspireerd, zullen we maar zeggen. Wat deze controller heeft en de Switch controller uiteraard niet is ondersteuning voor Alexa.

Het bedrijf zet haar AWS Game Servers in en ook is er integratie van Twitch, zo kun je games direct starten van Luna vanuit Twitch. Het idee van Luna is dat uitgevers een eigen plekje krijgen op het platform. Zo is al bevestigd dat Ubisoft meedoet. Je moet kunt dan per kanaal betalen en de prijzen hiervoor zijn nog niet bekend. Dit klinkt alsof je je basis-abonnement theoretisch kunt uitbreiden met de kanalen die jij interessant vindt zoals je dat nu bijvoorbeeld ook doet bij het afsluiten van een televisie-abonnement.

Vraag is nu, wie gaat de strijd om de cloud gamer winnen. Je heb nu vier grootmachten die het tegen elkaar op gaan nemen. Het zijn natuurlijk niet de minste bedrijven. We zullen het met grote interesse gaan volgen!


Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply