Geen aankondiging, preview, niets, maar het stond ineens gewoon online: Een Super Mario Bros. 35e verjaardag Direct. Uiteraard om het 35-jarig bestaan van de besnorde loodgieter te vieren. Langere tijd gingen er al geruchten over remasters van 3D Mario games, dat er nog een Wii U game de overstap naar Switch zou maken leek ook wel logisch, maar wat kondigde Nintendo nou precies aan?

Super Mario 3D All-Stars
Er is veel te doen om dé aankondiging van de show: Super Mario 3D All-Stars. Deze collectie bevat drie games, Super Mario 64, Super Mario Sunshine en Super Mario Galaxy. Spellen die oorspronkelijk uitkwamen op de Nintendo 64, GameCube en Wii. Het zijn géén remakes, maar ports, bovendien ontbreekt er ook nog eens een game in deze “collectie” en dat maakt de tongen los. GamerGeek Jim gaf zijn visie:

Op 18 september komt de collectie zowel digitaal als fysiek uit. De fysieke versie komt volgens Nintendo gelimiteerd uit. Ook heeft de collectie een deadline meegekregen: voor eind maart 2021 moet het gekocht worden, anders is ie weg…

Game & Watch is terug en Mario Karten in de woonkamer!
Maar er was meer. Zo wordt er een speciale Game & Watch uitgebracht en kan Mario Kart gespeeld worden in je eigen woonkamer. GamerGeeks berichtte hier al eerder over. Lees hier alles over de comeback van de Game & Watch! Nieuwsgierig naar hoe je Mario Kart in je eigen woonkamer krijgt? Klik dan hier!

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury
Zo’n beetje elke Wii U game is inmiddels wel naar de Switch gebracht en daar komt nu Super Mario 3D World bij. Er komt wel een uitbreiding bij, genaamd Bowser’s Fury. Nog wel even geduld: 12 februari 2021 komt deze game op de Switch.

Super Mario 35
Na Tetris 99 komt er nu ook een Super Mario Bros battle royale, met 35 spelers. Het idee is simpel: 35 spelers spelen Super Mario Bros, vijanden die jij in jouw game wegspeelt verschijnen bij de overgebleven spelers, één blijft er aan het einde over. Vanaf 1 oktober staat deze battle royale online.

Kleiner nieuws
Ook was er nog wat kleiner nieuws. Super Mario All-Stars, met Super Mario Bros., Super Mario Bros. 2, Super Mario Bros. 3 en The Lost Levels, komt naar Switch Online. Er komt een Super Mario Bros. uitbreiding naar Animal Crossing in maart 2021 en er staat in januari een Mario-splatfest in Splatoon op het programma.

De volledige Super Mario Bros. 35e verjaardag Direct is hier volledig terug te kijken:

Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply